16:45
1

WEDSTRIJD: Vitesse - AZ

Maximaal 1.000 plaatsen beschikbaar

Wanneer minder dan 300 supporters meereizen krijgt AZ de beschikking over het "normale" bezoekersvak zonder net aan de zijkant en zonder lexaanwand aan de voorkant die het zicht belemmeren. Hiermee heeft Vitesse getracht een gastvrij en vriendelijke bezoekersvak te creëren. Vitesse behoudt zich het recht voor om bij eventuele onregelmatigheden de volgende thuiswedstrijd tegen AZ toch een wand en een net in te zetten, maar normaal gedrag wordt uiteraard beloond.

Autocombi

• Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 30-08-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €11

Omwisselen
De vouchers kunnen 01-09-2019 vanaf 15:15 uur bij de ingang van het bezoekersvak van het GelreDome te Arnhem worden omgewisseld. Het bezoeken van de binnenstad en reizen met ander vervoer dan de auto is niet toegestaan. Voor parkeren bij het bezoekersvak geldt als service van Vitesse voor AZ-supporters gratis parkeren op vertoon van de parkeerkaart met routebeschrijving. Je dient de kaart bij het inrijden van het GelreDome terrein zichtbaar achter de voorruit te hebben.

Klik hier voor de parkeerflyer Vitesse - AZ

Busvervoer

• Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 30-08-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • €23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    €28 niet-leden

* = na dinsdag 27-08-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Bus

De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. De bussen vertrekken op 01-09-2019 vanaf 13:15 uur vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ALKMAAR- Na een hectische avond in Brussel keerde de AZ-selectie vrijdag terug in Alkmaar. Daar werd getraind en blikte trainer Arne Slot vooruit op het Eredivisie-duel met Vitesse, zondag in Arnhem. "Mooie krachtmeting."

"We zijn weer in Alkmaar en dat voelt lekker na de overwinning van gisteravond", zei Slot voor de camera van AZ TV. "We hebben het feestje eerst gevierd met de supporters, vervolgens met de spelers en staf. Vandaag hebben we de Europa League-loting in de bus bekeken."

Tot de verbeelding
Die loting koppelde AZ aan Manchester United, Partizan en Astana. "Als je drie voorrondes overleeft, dat hoop je er in ieder geval één tegenstander bij te hebben die echt tot de verbeelding spreekt. Dat is met United zeker gelukt."

Analyseren
"We snappen allemaal dat Manchester United een enorm sterke tegenstander is. De andere twee teams zijn iets onbekender en gaan we de komende tijd analyseren om te bekijken of wij echt een rol van betekenis gaan spelen in deze poule."

Vizier op Vitesse
Slot richtte de blik ook direct weer op Vitesse. "We kennen nu onze tegenstanders in de Europa League en dat is gelijk een mooie afsluiting van gisteravond. Het vizier moet nu, hoe hard dat misschien ook klinkt, gelijk weer op Vitesse."

Uitdaging
"Vitesse brengt altijd veel aanvallend ingestelde spelers op het veld. Dat is hun kracht én hun zwakte. Ze scoren makkelijk, maar zijn daardoor mogelijk ook verdedigend kwetsbaar. Voor ons wordt het een mooie uitdaging om dominant te zijn en hen veel te laten verdedigen."

Mooie krachtmeting
De oefenmeester verwacht een spannende strijd in de Gelredome. "Vitesse is goed aan het seizoen begonnen en hebben acht punten tegenover zeven voor ons. Het is voor ons dus zaak zondag goed voor de dag te komen. Dit wordt een mooie krachtmeting in de Nederlandse competitie."

Krachtsinspanning
De selectie lijkt de 120 minuten voetbal in Brussel goed verteerd te hebben, al is dat volgens Slot nog even afwachten. "Het was donderdag een enorme krachtsinspanning. Hoe de spelers hiervan hersteld zijn moet vandaag en morgen blijken.

ARNHEM- AZ heeft het uitduel met Vitesse zondagmiddag verloren. In Gelredome won de thuisploeg door een strafschop in de blessuretijd: 2-1. Bij AZ maakten aanwinsten Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal hun debuut.

Arne Slot kon geen beroep doen op de zieke Thomas Ouwejan, waardoor De Wit zijn recente transfer direct verzilverde met een basisplaats. Verder bleef de formatie ongewijzigd ten opzichte van het Europa League-duel van donderdag met Royal Antwerp FC.

Kansen
De eerste drie mogelijkheden waren voor Vitesse, die via Bryan Linssen, Oussama Tannane en Tim Matavz voor het doel van Marco Bizot opdoken. AZ deed wat terug via Myron Boadu, die een voorzet van Jonas Svensson net niet de goede richting meegaf.

Penalty
Enigszins tegen de kansenverhouding in was het toch AZ dat op voorsprong kwam. Nadat Boadu onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, schoot Koopmeiners de bijbehorende penalty overtuigend raak: 0-1. Die stand haalde niet het rustsignaal omdat Matavz in de slotminuut van de eerste helft met links de 1-1 binnen knalde.

Debuut
In het tweede bedrijf, waarin Aboukhlal als invaller zijn eerste AZ-minuten maakte, hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Het duel kwam in de slotfase weer volledig tot leven.

VAR-penalty
Ruim tien minuten voor tijd was Vitesse dicht bij de voorsprong, maar een kopbal van Danilho Doekhi strandde op de paal. In blessuretijd viel de winnende treffer alsnog, toen Vitesse een strafschop kreeg na hands van Aboukhlal. Matús Bero zag zijn inzet gestopt door AZ-doelman Bizot, waarna Oussama Darfalou de rebound benutte. De VAR meldde Higler dat de doelpuntenmaker een halve stap te vroeg inliep, waardoor de penalty opnieuw genomen moest worden. Bero schoot nu wel raak: 2-1.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse - AZ 2-1 (1-1)
Eredivisie

Opstelling Vitesse: Remko Pasveer; Julian Lelieveld, Danilho Doekhi, Vyacheslav Karavaev; Oussama Tanane, Matús Bero, Navarone Foor (63. Riechedly Bazoer), Jay-Roy Grot; Bryan Linssen, Tim Matavz.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (57. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (78. Albert Gudmundson), Myron Boadu, Oussama Idrissi (57. Zakaria Aboukhlal).

Scoreverloop: 33. Koopmeiners (pen.) 0-1, 45+2. Matavz 1-1, 90+2. Bero (pen.) 2-1.
Gele kaarten: Bero, Tannane, Matavz, Lelieveld (Vitesse), Svensson, Midtsjø, Koopmeiners (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: nnb

ARNHEM- Waar AZ lang op een gelijkspel leek af te koersen in Gelredome, sloeg Vitesse in de extra tijd toe vanaf de penaltystip: 2-1. Een terugblik in beeld.

ALKMAAR- ‘AZ nu zelf in slotfase de sjaak’, kopt het Noordhollands Dagblad. Wat staat er nog meer in de media over Vitesse - AZ (2-1)? Lees het in de rubriek AZ in de media.

‘Het kan niet altíjd meezitten. Ontsnapte AZ donderdag tegen Antwerp nog in de ultieme slotfase, nu was het zelf in de dying seconds de sjaak. In de zesde minuut van de blessuretijd zag AZ tegen Vitesse een gelijkspel door de vingers glippen’, schrijft het Noordhollands Dagblad.

VI.nl: ‘Het positieve gevoel van de kwalificatie moest AZ vleugels geven, want liefst tien van de elf spelers die in België minuten maakten, stonden ook tegen Vitesse vanaf het begin in het veld. Spelers als Calvin Stengs en Fredrik Midtsjø maakten de 120 minuten vol en stonden dus voor een conditioneel zware opgave in Arnhem.’

Noordhollands Dagblad: 'De twee spelers die afgelopen week door AZ werden gecontracteerd, maakten in de uitwedstrijd tegen Vitesse hun debuut.

Dani de Wit stond (bij afwezigheid van de zieke Thomas Ouwejan) in de basis. Zakaria Aboukhlal maakte als invaller zijn debuut.'

VI.nl: 'Na een half uur werd er voor het eerst gescoord. Navarone Foor legde Myron Boadu neer in het strafschopgebied en de penalty die volgde werd benut door Teun Koopmeiners. Met een 0-1 voorsprong leek AZ de rust te halen, maar in de extra tijd scoorde Tim Matavz op fraaie wijze de gelijkmaker. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek hard raak. Even daarvoor had de spits nog een gele kaart gekregen voor zijn aandeel in een opstootje. Ook Bero en Jonas Svensson gingen op de bon.'

Het AD: ‘Een punt leek daarmee de oogst voor Vitesse, maar in de blessuretijd kreeg de Arnhemse club een strafschop, na hands Aboukhlal. Daar had Bero twee pogingen voor nodig. De eerste penalty (met een goal in de rebound van Oussama Darfalou) moest over worden genomen. De Slowaak was vervolgens gedecideerd: 2-1.’

Zakaria in De Telegraaf: 'Leuk zo'n debuut, maar het gaat om het rendement. Ja, ik had goede acties, viel lekker in. Maar door mij ging de bal wel op de stip.'

'Aboukhlal, speler van Oranje onder 20, komt er wel. Net als De Wit, zo verzekerde Vitesse-stopper Danilho Doekhi een paar meter verderop in de catacomben', vervolgt De Telegraaf.