20:00
2

WEDSTRIJD: RKC Waalwijk - Jong AZ

Eigen vervoer

Je kunt je kaart voor eigen vervoer tot en met donderdag 20 september 2018 12.00u aanvragen via onder vermelding van de betreffende wedstrijd, je naam, klantnummer en emailadres.

De prijs per kaart bedraagt €5,-.

Informatie hoe je in het bezit komt van de kaart(en) wordt per email toegezonden na het bestellen van de kaart(en).

ALKMAAR — Jong AZ reist vrijdag af naar Waalwijk. In het Mandemakers Stadion maakt de ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam met het RKC van Fred Grim uit wie aansluiting bij het linkerrijtje vindt. De aftrap is om 20:00 uur.

De beloften zullen met zelfvertrouwen in de bus richting het zuiden stappen. In de afgelopen speelronde werd namelijk de eerste overwinning van het nog prille seizoen geboekt, en niet tegen de minste ploeg. Door een zeker voor de buitenwacht verrassende 3-2 overwinning werd het tot dan toe foutloze Go Ahead Eagles van de koppositie gestoten.

Topscorer
De derde Alkmaarse goal werd vrijdag op het AFAS Trainingscomplex gemaakt door Jamie Jacobs, de vaakst trefzekere Jong AZ’er in het seizoen 2017-2018. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van de huidige topscorer: Ferdy Druijf. De spits voert met vijf doelpunten uit vijf duels het goalgettersklassement van de Eerste Divisie aan, samen met Mario Engels (Roda JC), Sven Braken (NEC), Huseyin Dogan (TOP Oss) en Karim Rossi (SC Cambuur).

Bevrijding
Voor Jong AZ voelde de zege op Eagles als een bevrijding, nadat een overwinning in de eerste vier speelronden uitbleef. RKC Waalwijk kende juist een uitstekende seizoenstart met zeges op Telstar en FC Den Bosch, maar verloor vervolgens van titelkandidaten Sparta, Cambuur en Roda JC. De ploeg met onder anderen voormalig AZ Jeugd-speler Ezra Walian in de gelederen zal er dus op gebrand zijn vrijdag weer eens een positief resultaat te boeken.

Verdeelde punten
In het vorige seizoen werden de punten door RKC en Jong AZ evenredig verdeeld. Op het AFAS Trainingscomplex werden de Brabanders door vroege goals van Jacobs en Jeremy Helmer met 2-1 aan de kant gezet, terwijl de tweede seizoenshelft in januari werd geopend met nipt verlies in Waalwijk. De inmiddels bij RKC vertrokken routinier Serginho Greene maakte de enige goal van de wedstrijd.

Arbitraal kwartet
Het duel in Waalwijk staat onder leiding van Jannick van der Laan. De 23-jarige scheidsrechter uit Cuijk wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Marcelino Adriaans en Murat Kucukerbir. Jaafar Aafouallah is door de KNVB aangewezen als vierde official.

Live
Vrijdag niet aanwezig bij de wedstrijd? Het duel is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX. Op die zender zijn vanaf 22:00 uur ook alle samenvattingen uit speelronde 6 van de Eerste Divisie te zien.

Seizoenkaart
Na het treffen met RKC gaat Jong AZ volgende week op bezoek bij FC Den Bosch, waarna op vrijdag 5 oktober weer in Zaanstad wordt gespeeld. Kaarten voor deze wedstrijd tegen Helmond Sport korten € 5, maar er is ook de mogelijkheid tot aanschaf van een Seizoenkaart. Voor slechts € 25 bezoek je alle thuisduels van Jong AZ. Klik hier voor alle info.

Jong PSV - FC Volendam

WAALWIJK — Jong AZ heeft vrijdag in de slotfase een zege op RKC uit handen gegeven. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk boog een zeer vroege achterstand om in een voorsprong, maar zag de Waalwijkers in blessuretijd langszij komen: 2-2.

Jong AZ kende in het Mandemakers Stadion een dramatische start en keek al na 23 seconden tegen een achterstand aan. Mario Bilate profiteerde van een glijpartij van Henri Weigelt. Jong AZ leek opvallend genoeg nog niet wakker geschud en ontsnapte aan een tweede Waalwijke goal, maar kwam bij de eerste eigen kans wel direct op gelijke hoogte. Tijjani Reijnders schoot van net buiten het zestienmetergebied raak.

Vermakelijk
De spectaculaire start van de wedstrijd bleek geen valse belofte in zich mee te dragen, want de volledige eerste helft was zeer vermakelijk. Aan beide kanten waren er dan ook voldoende kansen op meer doelpunten. Zo raakte zowel RKC (afstandsschot Kevin Vermeulen) als Jong AZ (kopbal Léon Bergsma) de lat, maar gescoord werd er pas na rust weer.

Druijf
Na kansen voor de sterk spelende Kenzo Goudmijn en Bilate, was het ruim tien minuten na rust Ferdy Druijf die er 1-2 van maakte. Uit een vrije trap van Reijnders legde Bergsma de bal terug met het hoofd, waarna de spits uit Uitgeest zijn zesde doelpunt van het seizoen tegen de touwen schoot. Druijf is nu gedeeld topscorer van de Eerste Divisie met Anass Achahbar van NEC.

Storm
Jong AZ lonkte bij de voorsprong naar meer. De ploeg had een overwicht en kreeg via Jamie Jacobs, Druijf en Goudmijn kansen op 1-3. Aan de overzijde voorkwam Owen Wijndal vlak voor de doellijn de gelijkmaker, maar de Waalwijkse storm kwam op gang. Ook op de tribunes. Spreekkoren zwollen aan, waarna scheidsrechter Jannick van der Laan het beu was en het duel kort stillegde. Na de hervatting ging het alsnog mis voor Jong AZ. Nikki Baggerman schoot in blessuretijd de 2-2 binnen.

Vonk: ‘Missen rust om wedstrijd te killen’
“Dit gelijkspel voelt als verlies”, zei Vonk. “We herstellen ons snel van een vroege uitglijder en hebben in meerdere fases het betere van het spel, maar missen bij een 1-2 voorsprong de rust om de wedstrijd te ‘killen’. Het is natuurlijk ook niet prettig dat de wedstrijd stilgelegd wordt. Zij pompen vervolgens elke bal erin en dan valt er helaas eentje goed voor RKC. We hadden dit duel naar ons toe moeten trekken, zonde dat we daarin niet slagen. Wel positief is dat je bij vlagen ziet dat ons spel erop vooruitgaat.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
RKC Waalwijk – Jong AZ 2-2 (1-1)

Opstelling RKC Waalwijk: Etiënne Vaessen; Juriën Gaari, Jan Lammers, Henrico Drost, Paul Quasten; Hans Mulder, Kevin Vermeulen (63. Nikki Baggerman), Emil Hansson; Dylan Seys, Mario Bilate, Darren Maatsen (80. Roland Bergkamp).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Mauro Savastano (46. Levi Opdam), Henri Weigelt (56. Joris Kramer), Léon Bergsma, Owen Wijndal; Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Kenzo Goudmijn; Vince Gino Dekker (65. Mees Kaandorp), Ferdy Druijf, Tijjani Reijnders.

Scoreverloop: 1. Bilate 1-0, 7. Reijnders 1-1, 57. Druijf 1-2, 90+2. Baggerman 2-2.
Gele kaarten: Weigelt, Jacobs, Hoedemakers (Jong AZ), Seys, Lammers, Quasten (RKC Waalwijk).