zaterdag, 07 december 2019
12:45
0

WEDSTRIJD: Onder 13 -

ZAANSTAD- AZ Onder 13 is zaterdag met ruime cijfers langs FC Groningen gegaan. De ploeg van trainer Sander Veraart scoorde negen keer en overklaste de bezoekers uit het noorden: 9-0.

De Alkmaarders zorgden voor het eerste gevaar met twee aardige kansen, waarna de bezoekers aan de overzijde een vrije trap rakelings over de lat schoten. De thuisploeg brak in de 25e minuut via Hessel de Wit de ban, waarna Iain de Jongh uit een penalty de marge verdubbelde.

Verzet gebroken
Na de onderbreking voerde AZ het tempo op en bouwden Hessel en Tycho de Wit de score al snel uit naar 4-0. Het verzet van de Groningers was hierna gebroken. Door treffers van Saviola Saffoe, Hessel de Wit en een hattrick van Jayden Wilson kwam er een 9-0 eindstand op het scorebord.

Veraart: 'Had zeker gekund'
''In de eerste helft vond ik dat we iets te weinig creëerden'', vertelt Veraart. ''Wel bleven we rustig zoeken naar de ruimtes. Na de 3-0 werden die groter en toen was het prijsschieten. We drukken daarmee het krachtverschil ook uit in de stand. Dat het geen dubbele cijfers worden is jammer, maar het had zeker gekund.''

Eerste minuten
Veraart was daarnaast erg te spreken over de inbreng van de invallers. ''Ze waren gretig en lieten allemaal goede dingen zien. Ook Casper maakte zijn eerste minuten van dit seizoen. Hij is lang geblesseerd geweest en was vandaag direct bij twee goals betrokken. Dat is mooi voor hem.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - FC Groningen Onder 13 9-0 (2-0)

Opstelling AZ: Nick Homan; Eli Daddy, Jesse Larooi (45. Vince Tuijn), Kevin Van Ouytsel, Finn Larooi (61. Roshylo Eind); Bram Wesseling (36. Steven van Engers), Julian van Rijsdam (45. Saviola Saffoe), Julian Sijbrands (36. Giovanni Dobbe); Hessel de Wit, Iain de Jongh (60. Casper Maijenburg), Tycho de Wit (45. Jayden Wilson).

Scoreverloop: 25. H. De Wit 1-0, 31. De Jongh 2-0 (pen.), 36. H. De Wit 3-0, 38. T. De Wit 4-0, 52. Wilson 5-0, 58. Wilson 6-0, 61. H. De Wit 7-0, 65. Wilson 8-0, 66. Saffoe 9-0.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch