20:00
2

WEDSTRIJD: Jong AZ - MVV Maastricht

Deze wedstrijd wordt gespeeld op het AFAS Traningscomplex te Wijdewormer.

Toegangskaarten zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar bij het kaartverkooploket bij de ingang van het complex.

ZAANSTAD- Jong AZ speelt vrijdag voor eigen publiek. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam ontvangt MVV Maastricht op het AFAS Trainingscomplex. De wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt.

De beloftenploeg ging in de vorige speelronde onderuit in een uitduel met FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion kwam Jong AZ na een halfuur aan de leiding door een treffer van Thijs Oosting. De thuisploeg kwam kort na rust langszij en pakte in de slotfase het volle pond: 2-1. Regino Cicilia maakte beide goals voor de thuisploeg.

Terug van blessureleed
Richonell Margaret, Henri Weigelt en Joey Jacobs maakten in de lichtstad hun rentree bij Jong AZ. Het drietal was afwezig door blessureleed, maar is dus weer inzetbaar. Voor verdedigers Weigelt en Jacobs maakten pas hun eerste minuten van het seizoen.

Vierde keer
Oosting was in Noord-Brabant al voor de vierde keer dit seizoen trefzeker. De negentienjarige middenvelder verzorgde daarnaast evenzoveel keer het voorbereidende werk. Daarmee voert Oosting zowel de lijst van topscorers als van de assistgevers aan.

Oosting maakte namens Jong AZ al vier doelpunten en gaf evenzoveel assists.

Spectaculaire slotfase
MVV boekte in de vorige speelronde een overwinning op Almere City FC. In stadion De Geusselt kwam de ploeg van trainer Fuat Usta in de 83e minuut op een 1-2 achterstand. De score werd in een spectaculaire slotfase echter nog omgebogen. Anthony van den Hurk benutte in de slotminuut een strafschop, waarna de Almeerse middenvelder Anwar Bensabouh in extra tijd een eigen doelpunt maakte: 3-2.

Michel Vonk
Jong AZ-trainer Vonk sloot in Maastricht zijn carrière als betaald voetballer af. De voormalig verdediger speelde van 1998 tot en met 2001 voor De Sterrendragers. Tijdens twee van Vonks Limburgse jaren kwam MVV uit in de Eredivisie.

Onderling
Van de vier eerdere ontmoetingen met MVV won Jong AZ er één. Op 13 april 2018 zegevierden de Alkmaarders met 3-1 door doelpunten van Mees Kaandorp, Jamie Jacobs en Kenzo Goudmijn. Vorig seizoen werd het 2-3 in Zaanstad en werd een punt gepakt in De Geusselt. Weigelt maakte toen een achterstand ongedaan: 1-1.

Jong AZ speelde vorig seizoen met 1-1 gelijk in De Geusselt.

Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Alex Bos. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Don Frijn en Roan van Marrewijk. Reinoud Weiland is aangesteld als vierde official.

Seizoenkaart
Kaarten voor het duel kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor maar € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Keuken Kampioen Divisie.

Live
Vrijdag niet aanwezig bij het duel in Zaanstad? De wedstrijd is ook te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van FOX, waar later die avond de highlights te zien zijn.

Beloftenclash
Na het treffen met MVV komt Jong AZ op vrijdag 22 november pas weer in actie voor de competitie. Op Sportcomplex Zoudenbalch is Jong FC Utrecht dan de opponent. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Roda JC - SC Cambuur

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag een overwinning op MVV geboekt. De beloften gaven op het AFAS Trainingscomplex twee keer een voorsprong uit handen, maar boekten door een goal van Richonell Margaret alsnog een verdiende zege: 3-2.

Voor het eerst sinds vorig seizoen stond Mees Bakker weer eens onder de lat bij de beloften. De vaste keeper van AZ Onder 19 werd direct op de proef gesteld en kwam als winnaar uit een een-op-een-situatie met Joeri Schroijen. Een minuut later scoorde Félix Correia wel. De Portugees kopte uit een corner van Richard Sedláček zijn eerste AZ-doelpunt binnen.

Penalty
Waar Thijs Oosting voorlangs en op de lat schoot, maakte Anthony van den Hurk er aan de overzijde 1-1 van. Bakker redde even eerder nog op pogingen van Thijmen Goppel en Van den Hurk, maar was nu kansloos. De thuisploeg ging echter toch met een voorsprong aan de thee. De bal ging op de stip na een overtreding op Henri Weigelt; Des Kunst benutte de penalty.

Beloning
Vroeg in de tweede helft waren de gastheren de voorsprong weer kwijt. Joshua Holtby ramde prachtig een vrije trap binnen. Hierna zou MVV alleen nog één keer gevaarlijk worden via Gavin Vlijter, verder domineerde Jong AZ volledig. Een kwartier voor tijd volgde de beloning. Richonell Margaret schoot na uitstekend voorwerk van Joerie Church de winnende binnen.

Stam: ‘Veel op gehamerd’
“Ik ben heel blij dat we nu eens een voorsprong vasthouden en in drie punten omzetten”, reageerde Koen Stam, met Michel Vonk trainer van Jong AZ. “Vooral in de organisatie hadden wij de zaken negentig minuten lang beter op orde, waardoor we nauwelijks in de problemen kwamen. Hier hebben we de laatste tijd veel op gehamerd, mooi dat het er nu uitkomt.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - MVV Maastricht 3-2 (2-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joerie Church, Henri Weigelt (58. Joey Jacobs), Justin Bakker, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Richard Sedláček, Des Kunst (58. Richonell Margaret), Félix Correia.
Opstelling MVV Maastricht: Nigel Bertrams; Natanaël Frenoy (90+1. Luc Mares), Shermar Martina, Thibaut Van Acker, Raoul Last; Koen Kostons, Joshua Holtby, Jérôme Deom; Thijmen Goppel (78. Serhat Kot), Anthony van den Hurk (48. Gavin Vlijter), Joeri Schroijen.

Scoreverloop: 7. Correia 1-0, 35. Van den Hurk 1-1, 45. Kunst 2-1 (pen.), 51. Holtby 2-2, 76. Margaret 3-2.
Gele kaarten: Weigelt, Vonk, Correia (Jong AZ), Van den Hurk, Holtby, Deom (MVV).