maandag, 20 december 2021
20:00
3

WEDSTRIJD: Jong AZ - FC Den Bosch

Jong AZ speelt op maandag 20 december de thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Den Bosch op het AFAS Trainingscomplex.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een seizoenkaart of wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs.

• Er is op de wedstrijddag géén verkoop bij de kassa's van het AFAS Trainingcomplex

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ZAANSTAD- Jong AZ gaat met een gelijkspel de winterstop in. De ploeg van trainer Maarten Martens kwam maandag tegen FC Den Bosch driemaal terug van een achterstand: 3-3. Zico Buurmeester, Iman Griffith en Mohamed Taabouni maakten de Alkmaarse goals.

In wat voor beide ploegen het laatste duel van 2021 was nam The Blue White Dragons in de dertiende minuut de leiding. Preben Stiers kon na een afgeslagen voorzet uithalen en vond daarmee de hoek: 0-1. Het antwoord van Jong AZ kwam nog geen minuut later. Taabouni brak door op de linkerflank en zette voor op Buurmeester. De middenvelder drukte af: 1-1.

Inleveren
Na de twee goals kregen beide ploegen grote kansen. Een inzet van Steven van der Heijden ging over, waarna Ernest Poku verzuimde te profiteren van een fout in de Den Bosch-defensie. Teun van Grunsven leverde de bal in bij Griffith en zette Poku vrij voor doel. De aanvaller schoot naast.

Goal en strafschop
In de 33e minuut kwam Den Bosch opnieuw op voorsprong. Voormalig AZ Jeugd-speler Jizz Hornkamp gleed een voorzet langs Beau Reus. Een paar minuten later had de spits ook de 1-3 op zijn schoen. Hij mocht aanleggen voor een strafschop, maar schoot die snoeihard op de lat. Kort daarna was er ook weer een kans voor Van der Heijden, die uit een corner voorlangs kopte.

Gelijkmaker
Na de pauze kwam Jong AZ sterk uit de kleedkamers. De ploeg speelde zich al snel een paar keer langs de Bossche defensie en in de 51e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Na een goede steekpass schoot Poku in de korte hoek op Wouter van der Steen, waarna de rebound voor Griffith was: 2-2.

Opnieuw Den Bosch
De opleving van Jong AZ kreeg niet het gewenste vervolg, want het was opnieuw Den Bosch dat in de 64e minuut scoorde. Stiers werd aangespeeld in de Alkmaarse zestien, mocht draaien en schoot raak: 2-3.

Net op tijd
De beloften zetten aan voor een nieuwe gelijkmaker en kwamen in de tachtigste minuut dichtbij. Een gevaarlijke voorzet van invaller Mexx Meerdink kwam bijna bij Poku, maar de bezoekers konden net op tijd opruimen.

Verre hoek
In de 87e minuut sloeg Taabouni toe. De aanvaller vond ruimte om te schieten en vond van buiten het strafschopgebied de verre hoek: 3-3. Deze goal bleek genoeg voor één punt in een doelpuntrijke wedstrijd.

Martens: 'Goed opgepakt'
"Ik was niet tevreden over wat we in de eerste helft lieten zien", vertelde Martens. "In de rust hebben we duidelijk gemaakt meer van het team te verwachten en ze er alles aan moesten doen hier minstens één punt te pakken. Dat hebben ze goed opgepakt en daar verdienen de jongens een compliment voor. We moeten kritisch zijn, maar mogen tegelijk blij zijn dat we niet met lege handen achterblijven."

Winterstop
Na de winterstop vervolgt Jong AZ op zondag 9 januari de competitie. Dan wacht een bezoek aan TOP Oss. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - FC Den Bosch 3-3 (1-2)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Richard Sedláček (85. Ricuenio Kewal), Joey Jacobs, Maxim Dekker (75. Jorn Berkhout), Tijs Velthuis (85. Sem Dirks); Bram Franken (75. Mexx Meerdink), Iman Griffith, Zico Buurmeester; Fedde de Jong, Ernest Poku (85. Soulyman Allouch), Mohamed Taabouni.
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Stan Maas, Teun van Grunsven, Jordy van der Winden, Jorn van Hedel (65. Rik Mulders); Ryan Leijten, Steven van der Heijden, Kevin Felida, Soufyan Ahannach; Preben Stiers (79. Mohamed Berte), Jizz Hornkamp.

Scoreverloop: 13. Stiers 0-1, 14. Buurmeester 1-1, 33. Hornkamp 1-2, 51. Griffith 2-2, 64. Stiers 2-3, 87. Taabouni 3-3.
Bijzonderheden: 39. Hornkamp (FC Den Bosch) mist strafschop.
Gele kaarten: Hornkamp (FC Den Bosch)