zaterdag, 09 november 2019
14:30
4

WEDSTRIJD: Ajax O17 - Onder 17

AMSTERDAM- Een grootse comeback heeft AZ Onder 17 zaterdag tegen Ajax een driepunter opgeleverd. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn keek op De Toekomst tegen een 2-0 achterstand aan, maar boog dit om in een 2-4 zege.

Ajax nam al vroeg de leiding. AZ-goalie Daniël Deen bracht in eerste instantie nog redding op een schot van Jay Enem, maar moest een antwoord schuldig blijven op de rebound van Alen Karahasanovic. Een kwartier later verdubbelde Enem de marge, maar AZ kwam kort voor rust terug in de wedstrijd. Myron van Brederode werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Yusuf Barasi van elf meter raak schoot.

Verdiend
De Alkmaarders kwamen na rust sterk uit de kleedkamer en gaven Ajax geen moment rust. Dit resulteerde na een uur in de verdiende gelijkmaker van Van Brederode, waarna Abdu Kader Touré de ploeg op een 2-3 voorsprong schoot. Nadat een treffer van Barasi werd afgekeurd wegens hands was het Levi de Wilde die in de slotfase alsnog de 2-4 maakte. Ajax-speler Youri Baas kreeg een directe rood kaart toen hij de doorgebroken Touré vloerde, waarna De Wilde de daaropvolgende vrije trap tegen de touwen schoot.

Goudmijn: 'Voortreffelijk omgezet'
''Het was een wedstrijd met twee gezichten'', vertelde Goudmijn. ''In de eerste helft was het niet goed, maar na rust hebben we het voortreffelijk omgezet. We jaagden Ajax af en hebben hen met heel intensief spel geen enkele kans meer gegeven. De jongens hebben het heel goed gedaan."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 17 - AZ Onder 17 2-4 (2-1)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Nick Koster, Luuk Kluiters (58. Floris Quaedvlieg / 82. Levi de Wilde), Loek Postma; Nick Twisk, Fedde de Jong (85. Damienus Reverson), Jari van der Lippe (46. Mexx Meerdink); Abdu Kader Touré, Yusuf Barasi, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 8. Karahasanovic 1-0, 22. Enem 2-0, 40. Barasi 2-1 (pen.), 60. Van Brederode 2-2, 65. Touré 2-3, 86. De Wilde 2-4.

Rode kaart: 85. Baas (Ajax).

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch