Veerkrachtig Jong AZ toch onderuit

Gepubliceerd op 19 april 19, 21:51

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag een uiterst zure nederlaag tegen MVV moeten slikken. De ploeg van Michel Vonk en Koen Stam poetste twee keer een achterstand weg, maar ging door een twijfelachtige strafschop alsnog onderuit: 2-3.

In de eerste helft was het voor het publiek vooral genieten van de zon en de aangename temperatuur, want de spelers op het veld boden weinig vermaak. Kansen waren op één hand te tellen. Zo wist Tuur Houben van grote afstand bijna Rody de Boer te verrassen en was aan de overzijde Ondrej Mihalik dicht bij uit een voorzet van Jamie Jacobs. Even later was het wel raak voor MVV: Koen Kostons kopte raak.

Gedecideerd
Na rust kwam Jong AZ beduidend beter voor de dag en sloeg Jamie Jacobs na een uur spelen toe. Hij drong gedecideerd het strafschopgebied binnen en schoot zonder enige aarzeling raak. Direct daarna raakte Jeremy Helmer de paal en ook Kenzo Goudmijn scoorde bijna, maar het was MVV dat opnieuw de leiding nam. Anthony van den Hurk schoot via de lat raak. Wederom toonde Jong AZ veerkracht en was het Goudmijn die na voorwerk van Mohamed Taabouni in de kruising schoot.

Strafschop
In de slotfase ging de thuisploeg op zoek naar de volle buit, maar de Alkmaarders stapten met lege handen van het veld. Een paar minuten voor tijd werd een strafschop toegekend aan MVV voor een overtreding die na bestuderen van de beelden buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Joeri Schroijen had daar uiteraard geen boodschap aan en bleef koelbloedig.

Vonk: ‘Focus gaat op Twente’
“We hadden in de eerste helft veel de bal, maar creëerden weinig”, zag Vonk. “In de rust gaven we dan ook aan dat we veel meer moeten lopen zonder bal, en daarna zagen we een beter Jong AZ. Er zat veel meer dynamiek en we maken twee schitterende goals. Dan kan je bij een 2-2 uitslag spreken van een prima herstel, maar we verliezen alsnog door een onterechte penalty. Heel zuur, maar de focus gaat direct op Twente. Wij willen daar maandag graag een resultaat behalen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - MVV Maastricht 2-3 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Mauro Savastano, Joerie Church, Joris Kramer, Owen Wijndal (71. Justin Bakker); Peer Koopmeiners (84. Thijs Oosting), Jeremy Helmer, Kenzo Goudmijn; Jamie Jacobs (63. Mohamed Taabouni), Ondřej Mihálik, Tijjani Reijnders.
Opstelling MVV Maastricht: Luuk Koopmans; Marnick Vermijl, Shermar Martina (68. Maxime Gunst), Luc Mares, Dimitri Lavalée; Ricardo Ippel, Koen Kostons (80. Shermaine Martina), Jérôme Deom; Asumah Abubakar (73. Joeri Schroijen), Anthony van den Hurk, Tuur Houben.

Scoreverloop: 21. Kostons 0-1, 62. Jacobs 1-1, 75. Van den Hurk 1-2, 83. Goudmijn 2-2, 89. Schroijen 2-3 (pen.).
Gele kaarten: Savastano (Jong AZ), Lavelée (MVV Maastricht).