Valse start AZ Onder 15

Gepubliceerd op 17 januari 20, 20:47

ZAANSTAD- AZ Onder 15 kende vrijdag een valse start aan de kampioenspoule. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld ging op het AFAS Trainingscomplex met 0-1 onderuit tegen Sparta Rotterdam.

Het eerste bedrijf leverde nog geen doelpunten op, al kregen beide ploegen wel kansen. Jayden Addai schoot na zes minuten net naast en was op slag van rust opnieuw gevaarlijk. Zijn inzet kwam op de knie van doelman Dylan Tevreden. AZ-goalie Arouna Kabba moest aan de overzijde redding brengen en zag een poging van Spartaan Valentijn Zandbergen voorlangs gaan.

Onder vuur
Tien minuten na de onderbreking was het Jorn Triep die namens Sparta de score opende. AZ ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en kwam meermaals dichtbij. Een gevaarlijk schot van Addai werd geblokt, waarna Kees Smit en Tom Carbaat met vrije trappen het Rotterdamse doel bestookten. De grootste kans was in de laatste minuten voor Adam Ait Ali Oulhaj. De spits kon bij de tweede paal afdrukken, maar raakte de bal verkeerd.

Van Zijtveld: 'Niet genoeg'
Van Zijtveld zag dat zijn ploeg vooral moeite had het spel te maken. ''We toonden de juiste intenties en komen tot een aantal kansen. Alleen maken we ze niet af en is het uiteindelijk niet genoeg om een positief resultaat te behalen.''