Man Utd verliest weer

Gepubliceerd op 07 oktober 19, 09:13

ALKMAAR- AZ is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan de Engelse grootmacht Manchester United, de Servische topclub FK Partizan en het Kazachse FC Astana. Wekelijks lees je op AZ.nl over de resultaten van de Europese tegenstanders.

Manchester United
Manchester United verloor zondag op bezoek bij Newcastle. Op St James' Park werd het 1-0 voor de thuisclub. Sean Longstaff maakte (tijdens zijn debuut) in de 72e minuut de enige treffer. The Red Devils zakken naar een 12e plaats in de Premier League. Hiermee staan ze slechts twee punten boven de degradatiegrens. Na de interlandperiode wacht er een zwaar competitieduel voor United, want koploper Liverpool FC komt naar Old Trafford.

Partizan

Naast United verloor ook Partizan zondag in de competitie. In het thuisduel met stadsgenoot FK Voždovac Belgrado werd het 1-2 voor de bezoekers. In de 28e minuut scoorde Nemanja Nikolić vanaf de penaltystip voor Voždovac. Echter wist Partizan in de blessuretijd het net te vinden, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel leek te eindigen. Nebojša Pavlović kopte de bal in de 91e minuut binnen voor de thuisclub. Echter blunderde de verdediging van Partizan vijf minuten later, waardoor Marko Dević de bal eenvoudig kon binnentikken. Partizan zakt naar een vijfde plaats in de Superliga.

Astana
Astana wist zondag als enige van de drie Europese tegenstanders één punt te pakken in de landelijke competitie. In het uitduel met Ordabasy werd het 1-1. In de 15e minuut maakte Temirlan Erlanov via een corner een eigen doelpunt, waardoor Astana op voorsprong kwam. Vlak na rust kwam de thuisploeg via João Paulo weer op gelijke hoogte. Astana blijft op een derde plaats in de Kazachse competitie.