Late driepunter AZ Onder 15

Gepubliceerd op 16 februari 19, 12:31

HEERENVEEN- AZ Onder 15 heeft zaterdag op de valreep een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld beloonde zichzelf een minuut voor tijd voor een duidelijk overwicht tegen sc Heerenveen: 0-1.

Van een kansenregen was in de eerste helft nog geen sprake. AZ was weliswaar de bovenliggende partij op Sportpark Skoatterwâld, maar was nog niet dwingend genoeg om ook de thuisploeg echt de wil op te leggen. Dat merkte ook verdediger Wouter Goes. “In de eerste helft hadden we er als team meer energie in moeten stoppen. Daar hebben we het in de rust ook over gehad, daarna ging dat beter.”

Klutssituatie
De thuisploeg verdedigde compact, maar in het tweede bedrijf wist AZ zich daar doorheen te voetballen. Het resulteerde in een fors aantal kansen. Zo was Ro-Zangelo Daal dicht bij de verlossende treffer en leek Aethan Yohannes deze zelfs te maken. De Amerikaan zou echter buitenspel hebben gestaan. In de absolute slotfase viel de 0-1 alsnog. Goes gaf een lange bal op Tymen Niekel, waarna een klutssituatie voor het Friese doel ontstond. Invaller Radjenio Fonseca was doortastend en kroonde zich tot matchwinner.

‘Lekker gevoel’
Ook de Alkmaarse defensie – die amper kansen weggaf – verdiende na de zege een groot compliment. Zo speelde Goes vrijdagavond nog een helft mee bij AZ Onder 16, maar van vermoeidheid was in Heerenveen niets te merken. “Ja, het ging goed. Ik zat lekker in elk duel en we wonnen onze duels. Mooi dat we uiteindelijk toch nog hebben gewonnen. Dat hebben we zelf afgedwongen. Een gelijkspel had zuur geweest, nu gaan we met een lekker gevoel de vakantie in.”