Business Team ruim langs SV Koedijk

Gepubliceerd op 19 februari 19, 17:00

Het zal u vorige week niet zijn ontgaan: de lichten branden weer, het gras was weer bijgeknipt en de tribunekaartjes waren niet aan te slepen. Na een sterke voorbereidende training stond op woensdag 13 februari de wedstrijd tussen de Business Teams van AZ en SV Koedijk op het programma.

Waren de mannen van Bruynesteijn en Kreuger scherp of gingen ze op de slachtbank?

Voorbereiding
Startend bij het begin. Een goede voorbereiding is het halve werk. De wedstrijd startte om 19:30 uur maar het Business Team van SV Koedijk reed naar horen zeggen om 17:30 uur al rond op het terrein van het AFAS Stadion. Waren ze zenuwachtig, gretig of wilden ze niets aan het toeval overlaten? In ieder geval begint iedere wedstrijd van het AZ Business Team met psychologische oorlogsvoering. Dus AZ in de thuis-kleedkamer, SV Koedijk in de uit-kleedkamer.

Peptalk
Een ontspannen sfeer heerste bij AZ maar daar kwam snel een einde aan toen Bruynesteijn en Kreuger het woord namen. Volume op 10, stem geheven en rood aangelopen galmde het door de kleedkamer: ‘Het lijkt hier wel een speeltuin’….. Helaas kunnen we de rest niet openbaar in het verslag zetten maar duidelijk was het. Bruynesteijn en Kreuger zeiden later in een interview: ´Ze hebben de boodschap wel begrepen.’

De wedstrijd stond op het punt van beginnen. Gelukkig was leidsvrouw Marijke Nat weer van de partij. Eén ding is dan in ieder geval zeker: iedereen blijft in het gareel en de wedstrijd heeft geen VAR nodig.

Eerste helft
De uitploeg startte wel heel goed en leek de videobanden van het AZ Business Team goed te hebben bestudeerd. SV Koedijk verdiende alle lof. De club houdt van mooi voetbal en omarmt samenspel. SV Koedijk is gebouwd op lef en branie. SV Koedijk had kunnen winnen. Misschien. Het overrompelde het ongeslagen Business Team van AZ bij vlagen, voor rust althans. Al speelde AZ dan met een wat lagere intensiteit. SV Koedijk joeg AZ over de kling voor de rust en had heel wat meer moeten toeslaan. Genoeg over Koedijk. Laten we het hebben over de wedstrijd.

Haperende start
De wedstrijd waar het AZ Business Team onwaarschijnlijk slap startte. Het normaal zo geoliede team haperde. Laag tempo, slechte passing en gekke ballen. Ballen die normaal voor het verschil zorgden deden dat nu ook, alleen niet in positieve zin. SV Koedijk zat er bovenop en met een lange bal in de diepte maakten ze het Termaat in de 12e minuut gelijk erg lastig. Twee man in de rug van Termaat, normaal solide maar nu de schlemiel. Een onwaarschijnlijk slap balletje breed zorgde voor een directe één-op-één met keeper Bonny voor de spits van SV Koedijk. Geen houden aan: 0-1!

‘Nu is het genoeg geweest’, bulderde het vanaf de zijkant! Het kwam over want na de aftrap na de 0-1 was het één-richtingverkeer. Het tempo ging omhoog, de spelers eiste scherpte en het was een kwestie van tijd wanneer de gelijkmaker zou vallen.

Oké, SV Koedijk kreeg nog één kans. Deze werd echter teniet gedaan door keeper Bonny. Zelfs Unnerstall van VVV-Venlo zou jaloers zijn op deze redding. Bonny, nogmaals dankt voor het in de wedstrijd houden van het Business Team!

Gelijkmaker
Terug naar de gelijkmaker. De van een blessure terugkerende Maurits Bos zorgde er met een werkelijk Zlatan-achtige-slalom voor dat de keeper van SV Koedijk geen kans had: 1-1.  Met weer een normaal kloppende hartslag konden Bruynesteijn en Kreuger weer tevreden toekijken hoe het carillon weer steeds beter begon te draaien. Kans op kan werd gemist, aanval na aanval werd afgeslagen maar door het inbrengen van de laatkomer Kerssens brak de geel-zwarte muur.

Na vandaag mag je hem ook Ralph van Basten Kerssens noemen. Het was dan maar vanaf zo’n zeven meter maar met een heerlijke voorzet van Brink volleyde Kerssens de bal diagonaal met keeper en al de hoek in: 2-1. Tijd om te rusten.

Tweede helft
Na de 2-1 van Van Basten Kerssens en twee minuten rust was het wachten op de laatste stuiptrekkingen van SV Koedijk. Voorbereid op het ergste floot leidsvrouw Nat voor de tweede helft. Al wat er kwam: geen bevlieging van SV Koedijk. Het was AZ dat doorging waar het was geëindigd: aanvallen! Met een uitslag van 8-1 was AZ nog mild!

3-1: Een lange bal van Wijnker op Bos alias Zlatan, laten vallen en door de opkomende kleine Bos afgedrukt.
4-1: Tikkie Takkie AZ Business Team. Het ging niet over één, twee of drie schijven. Na een balbezit van z’n drie minuten sloeg Verkerk, debutant in het Business Team toe. Uitgespeeld tot aan de doellijn!
5-1: Afgeslagen corner, pass de zestien in en afdrukken maar. De tweede voor de kleine Bos.
6-1: De mooiste en meest verfijnde van de avond. Een oud keeper die ook blijkt te kunnen voetballen. Ze vergeleken hem bij SV Koedijk met Lionel Messi. Een crossbal van Termaat naar Guus Robuust Mooij. Strakke aanname en rush over de rechterkant de zestien in. Een fluweel stiftballetje zorgde voor een heerlijke treffer.
7-1: Rebound Zlatan Bos
8-1: De kleine Bos was aardig op dreef en sloot de avond en uitslag.

Al met al een makkelijke avond voor het AZ Business Team. Waar het op voorhand niet op leek gebeurde toch. De ongeslagen reeks werd voortgezet.

Derde helft
Wat is er nou beter na een zware wedstrijd dan met het hele team en de tegenstander nog wat na te praten over de wedstrijd, het leven en natuurlijk de wedstrijd Ajax - Real Madrid te bekijken?

Om de avond compleet te maken was de catering verzorgd door AZ en het duo Bruynesteijn/Kreuger. De ongeslagen coaches trakteerden op gehaktballen, kipkluifjes, saté, nacho’s en brood omdat ze samen 125 kaarsjes mochten uitblazen.

Een heerlijke avond die we niet snel zullen vergeten.

PEC
Volgende tegenstander: PEC Zwolle uit. Zullen zij klaar zijn voor revanche of bindt het Business Team na de winst thuis ook uit Zwolle aan de zegekar. We gaan het zien 10 maart 2019.