AZ Onder 16 grijpt koppositie na zege op Feyenoord

Gepubliceerd op 18 mei 22, 20:37

ROTTERDAM- AZ Onder 16 is woensdag naar de koppositie in de competitie geklommen. De ploeg van trainer Tim Roest boekte op bezoek bij Feyenoord – dat voorafgaand aan het duel nog op de eerste plaats stond – een klinkende zege. Op Varkenoord werd het 1-6.

Toch was de openingsfase voor de Rotterdammers. Waar AZ afwachtend begon, was Feyenoord met name in de duels erg gefocust en kwam het na drie minuten op voorsprong. AZ herpakte zich al snel, hield zich aan het strijdplan en maakte ruim een kwartier later twee kort opeenvolgende goals. Lev Lenssen en Julian Oerip haalden de trekker over: 1-2.

Slalom
Kiyani Zeggen toonde hierna zijn waarde, want hij bracht redding in een één-op-één situatie met een Feyenoord-aanvaller. Deze save bleek cruciaal, want in de tegenstoot schoot Kasper Boogaard de 1-3 tegen de touwen. Op slag van rust werd het zelfs nog 1-4. Oerip maakte zijn tweede en deed dat bijzonder fraai. De middenvelder ging met een slalom door het hart van de Feyenoord-defensie en drukte af.

Intensiteit
AZ speelde met veel intensiteit, deed dat zowel met als zonder bal en trok dat ook in de tweede helft door. Het leverde veel kansen op. Zo kon AZ – onder meer met een strafschop – al snel een vijfde goal maken, maar verzuimde Feyenoord aanvankelijk verder pijn te doen.

Intikken
In de 59e minuut viel het doelpunt alsnog. Jasper Hartog kwam door op de linkerflank, zette met buitenkant voet voor en vond daar Yoël van den Ban. De spits rondde koelbloedig af. Het slotakkoord was in de 72e minuut voor Hartog. Hij werd op zijn beurt bediend door Van den Ban, die zijn verdediger uitkapte en Hartog de bal voor het intikken gaf: 1-6.

Roest: 'Groot compliment'
"Na een matige start namen we de wedstrijd vanaf de 1-2 in handen", vertelde Roest. "We kwamen continu met vijf of zes spelers in de zestien van Feyenoord en dat levert goals op. Vooral met ons spel zonder bal was het genieten geblazen. We creëren zelf veel kansen en komen met name in de tweede helft nauwelijks in de problemen. De groep verdient een groot compliment voor hoe ze vandaag op het veld stonden. Dit is een dik en dik verdiende overwinning."

Kampioen
Door de zege grijpt AZ Onder 16 met nog één speelronde te gaan de koppositie. Komende zaterdag kan de ploeg kampioen worden. Dan is FC Utrecht om 15:00 uur op het AFAS Trainingscomplex de tegenstander.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord - AZ Onder 16 1-6 (1-4)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart (74. Nick Tuijn), Rayan Atikallah (72. Jahlil Lioe-Anji), Jeen Haanstra, Lev Lenssen; Kasper Boogaard, Julian Oerip (72. Elias Hazir), Kees Smit (74. Kiani Inge); Jasper Hartog (72. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban, Wassim Bouziane (60. Gabriel Jongens).

Scoreverloop: 3. Feyenoord 1-0, 17. Lenssen 1-1, 19. Oerip 1-2, 33. Boogaard 1-3, 37. Oerip 1-4, 59. Van den Ban 1-5, 72. Hartog 1-6.