AZ Onder 15 bereikt bekerfinale

Gepubliceerd op 10 april 19, 18:42

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft woensdag de bekerfinale bereikt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld legde al vroeg de basis voor een zege op Excelsior, dat op het AFAS Trainingscomplex uiteindelijk met 3-1 werd verslagen.

Nadat een afstandsschot van Bayron Strijdonck over ging, was het eerste serieuze wapenfeit na tien minuten spelen voor Ro-Zangelo Daal. Het was ook gelijk raak: de aanvaller scoorde via de binnenkant van de paal. Een minuut later verdubbelde Daal de Alkmaarse voorsprong al, door vanaf twintig meter zeer fraai over de keeper heen te stiften.

Job
AZ kende dus een heerlijke start, maar ook bij het eerste Rotterdamse gevaar was het direct raak. Excelsior-spits Rayvian Job maakte drie minuten na de 2-0 van Daal al de aansluitingstreffer, waarmee spanning volledig terug was. Het was aan Wout Blaauboer te danken dat Excelsior via Jesse Hommersom niet ook nog op gelijke hoogte kwam.

Van de doellijn
Na twee kansen voor Hommersom werden de bezoekers nauwelijks nog gevaarlijk en was Daal dicht bij een hattrick. Hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden door Bo van der Gaag. Direct na rust was ook Job Kalisvaart dicht bij 3-1, maar het was uiteindelijk Strijdonck die de marge van twee herstelde. De zege kwam hierna niet meer in gevaar.

Van Zijtveld: 'Verdiend naar finale'
"We hebben terecht gewonnen", vond Van Zijtveld. "Wel moeten wij nog dominanter worden aan de bal en ook in het bewegen zonder bal valt progressie te boeken. Als AZ zijnde moeten wij het spel maken en het publiek inspireren, wat betekent dat wij nog de nodige stappen hebben te maken in onze manier van spelen. Neemt niet weg dat wij verdiend naar de finale gaan. Het spelen om prijzen past bij AZ en leeft ontzettend bij spelers van deze leeftijd. Deze groep heeft dus een prachtige wedstrijd om naar uit te kijken."