AZ Jeugd: Late zege Onder 16, Onder 15 wint in Rotterdam

Gepubliceerd op 04 februari 23, 20:11

ZAANSTAD- Voor de meeste teams uit de AZ Jeugdopleiding stond deze zaterdag een uitduel op het programma. AZ Onder 13 speelde thuis en pakte de winst tegen ADO Den Haag. Een overzicht.

FC Twente/Heracles Academie - AZ Onder 18 1-0 (0-0)
AZ Onder 18 is er niet in geslaagd om de vierde wedstrijd van het seizoen te winnen. In Hengelo werd het 1-0 voor de FC Twente/Heracles Academie. De beslissing viel pas in de slotfase. Klik hier voor het volledige verslag.

FC Utrecht - AZ Onder 16 1-2 (0-0)
AZ Onder 16 heeft het duel met FC Utrecht gewonnen. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg van trainer Tim Roest.

Na wat opstartproblemen in de beginfase nam AZ gedurende de eerste helft het heft in handen. Er waren enkele goede mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Vlak nadat AZ juist gevaarlijk werd vanuit de overname, trof FC Utrecht doel. Lang duurde die achterstand niet. Sieb Jongens dribbelde in en speelde Melle Roede aan door de as. De captain trok de score gelijk.

Daarna waren beide ploegen levensgevaarlijk voor het doel. Zo slaagde AZ er tot drie keer toe niet in om de bal van dichtbij binnen te werken. Uiteindelijk was het Iain de Jongh die AZ drie minuten voor tijd de zege schonk. De spits stond op de goede plek bij Jaden Walden’s voorzet vanaf rechts en kopte tegendraads binnen.

“Het was al met al een wedstrijd waarin we voor een gedeelte dominant waren”, zegt trainer Roest. “We zullen met de beelden aan de slag moeten om te zien hoe we bepaalde situaties beter op kunnen lossen. Dat is weer een mooi iets wat we mee kunnen nemen in ons leerproces.”

Opstelling AZ: Christian Gaander; Jaden Walden, Sieb Jongens, Mees Adrichem, Kiani Inge (47. Saviola Saffoe); Julian Sijbrands (40. Jesse Larooi), Julian van Rijsdam (40. Finn Larooi), Hessel de Wit; Melle Roede, Iain de Jongh, Tycho de Wit (58. Thom Steenbergen).

Scoreverloop: 65. FC Utrecht 1-0, 66. Roede 1-1, 78. De Jongh 1-2

Sparta Rotterdam - AZ Onder 15 0-1 (0-1)
AZ Onder 15 heeft het treffen met Sparta Rotterdam van zaterdagmiddag winnend afgesloten. Op bezoek bij de Rotterdammers werd het 0-1.

De wedstrijd begon met goed spel in de opbouw van AZ. Het liet even op zich wachten voor de ploeg het dominante spel kon omzetten in een doelpunt. Uiteindelijk lukte het om de juiste man voor het doel te vinden: Derryl Hupsel chipte de bal naar Gijs Groot en die kopte binnen.

AZ kwam daarna weinig meer in de problemen. Er waren enkele mogelijkheden, maar de 0-2 viel niet. Daardoor kon Sparta Rotterdam in de slotfase wat opportunistischer gaan spelen. In die fase hield AZ het doel schoon en werden de drie punten naderhand bijgeschreven.

Trainer Nick van der Velden: "We maakten het onszelf in de laatste fase van de wedstrijd misschien wat lastig omdat Sparta op de lange bal speelde en de tweede goal van ons niet binnenviel. Maar op dat moment gaan we uit van ons eigen kunnen. We willen het altijd voetballend oplossen. Over het algemeen vind ik dat we dat we goed hebben gespeeld. De jongens hebben een stap gezet ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV, toen we wel nog een goal tegen kregen, dus dat is positief."

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Fadil Alimi, Latrell Aken, Onne de Flart, Jayden Hart Perez; Yordi van der Velde, Adam Ouaziz, Derryl Hupsel (63. Nuur Mahamed Ahmed); Gijs Groot, Chavarello Hellings, Rayan Zekri.

Scoreverloop: 9. Groot 0-1

ADO Den Haag - AZ Onder 14 2-0 (1-0)
AZ Onder 14 kende een zure middag. De ploeg van trainer Bas van Baar ging op bezoek bij ADO Den Haag met 2-0 onderuit.

De Alkmaarders begonnen goed en fel aan de wedstrijd en legden verzorgd spel op de mat. Toch kwam de ploeg moeizaam tot kansen en was het ADO dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam. AZ kreeg een hoekschop niet goed weggewerkt. De afvallende bal was een prooi voor de thuisploeg, die zij vervolgens tegen de touwen schoten: 1-0.

AZ kwam na de thee andermaal sterk uit de kleedkamer en kreeg halverwege de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker. Het leverde echter geen doelpunt op, waardoor AZ op achterstand bleef. ADO stond compact te verdedigen, speelde op de lange bal en zocht veel de duels. AZ had daar moeite mee en wist het duel niet naar zijn hand te zetten. In de voorlaatste minuut viel de beslissing toen ADO de 2-0 maakte

“We zitten helaas een beetje in de hoek waar de klappen vallen”, vertelde Van Baar. “De laatste weken komen we moeilijk tot kansen en goals. Daarin moeten we kritisch naar onszelf kijken. Vandaag was de tegenstander erg effectief met de weinige kansen die zij kregen. Wij moeten ermee aan de slag dat we het maximale uit iedere wedstrijd gaan halen. We kunnen nog stappen zetten in onze scherpte en intensiteit.”

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Janoa Elias, Keayon Dumfries (25. Riva Hanepen), Lars Boer; Milo Kadyla, Anton Agafonov (45. Taecke van Dam van Isselt), Cas Klop; Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke, Ties Kemna (45. Noah Meijer).

Scoreverloop: 30. ADO Den Haag 1-0, 78. ADO Den Haag 2-0.

AZ Onder 13 - ADO Den Haag 5-0 (2-0)
AZ Onder 13 hield de punten op het AFAS Trainingscomplex. De ploeg van trainer Sander Veraart was tegen ADO Den Haag de hele wedstrijd bovenliggend en won met 5-0.

De eerste goal viel al in de derde minuut. Nadat eerder wat kansjes voor Joey Plat en Charly van Oosterhout niets opleverden had Abutalib Hamid Mohammad wel succes. De aanvaller knikte bij de tweede paal een voorzet van Mawulom Gota-Toudji binnen en bezorgde zijn ploeg zo een droomstart.

Gota-Toudji kreeg daarna nog twee goede kansen, maar het was Van Oosterhout die de marge verdubbelde. Hij ontfutselde de bal van een ADO-verdediger en rondde daarna koelbloedig af: 2-0. Ook na de pauze reeg AZ de kansen aaneen en kwam ADO nauwelijks van de eigen helft. In de 47e minuut kwam de thuisploeg op 3-0. Gota-Toudji gaf een strakke voorzet op Van der Mije, die de bal vervolgens binnen tikte.

Niet veel later scoorde AZ ook de 4-0. Opnieuw kwam het voorbereidende werk van Gota-Toudji, met Hamid Mohammad als eindstation. Het slotakkoord was in de 56e minuut voor Van der Mije. ADO had moeite de bal weg te werken en de aanvaller profiteerde optimaal.

Opstelling AZ: Brad Nederlof; Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (50. Jesse van Ruler), Jim Jansen, Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers (36. Jeano Vos); Merijn van Dijk, Charly van Oosterhout (50. Dinar Ait Errami), Joey Plat (36. Henk Schuit); Abutalib Hamid Mohammad (50. Bliss Peters), Jessey Jay van der Mije, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 3. Hamid Mohammad 1-0, 21. Van Oosterhout 2-0, 46. Van der Mije 3-0, 48. Hamid Mohammad 4-0, 56. Van der Mije 5-0.

Mixteam AZ Onder 13 & AZ Onder 14 - N.E.C. Onder 14/Onder 15 4-0 (4-0) | Oefenwedstrijd
Na het treffen met ADO Den Haag speelde een mixteam van AZ Onder 13 en AZ Onder 14 nog een oefenwedstrijd. Sparringpartner N.E.C. werd met 4-0 verslagen.

Alle goals vielen in het eerste bedrijf. Abutalib Hamid Mohammad opende in de elfde minuut de score door een strafschop te benutten. Kort daarna verdubbelde Dante Blankendaal de marge, op aangeven van Hamid Mohammad. In de 25e minuut werd het 3-0 door een treffer van Nick Perez Mutsaers, waarbij Timme Elffers de aangever was. Vlak voor rust bepaalde Hamid Mohammad de eindstand op 4-0. De assist kwam van Blankendaal.

Opstelling AZ: Jaycen Luca Duijker; Christian Simunovic, Henk Schuit (36. Willem Schuit), Amani Imhangbe (61. Dinar Ait Errami), Jeano Vos (36. Kai Ng / 61. Jesse van Ruler); Timme Elffers, Cas Jongeneelen (36. Joey Plat), Fedde Hartog; Nick Perez Mutsaers (36. Bliss Peters), Abutalib Hamid Mohammad (36. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo / 55. Charly Van Oosterhout), Dante Blankendaal.

Scoreverloop: 11. Hamid Mohammad 1-0, 15. Blankendaal 2-0, 25. Perez Mutsaers 3-0, 34. Hamid Mohammad 4-0.

AZ Onder 11 - N.E.C. 22-4 | Twin Games-oefenduel
Ook de jongste AZ'ers schreven een oefenduel met N.E.C. op hun naam. Het AZ Onder 11 van trainers Dennis Zwagerman en Kelvin Jansen won overtuigend met 22-4.

Zwagerman: "We hebben in ons aanvalsspel heel goed gespeeld. De jongens zijn aan de slag gegaan met slimme passjes tussendoor om zo snel mogelijk tot kansen en goals te komen. Daar waren ze zich bewust van en dat resulteerde in veel en goede aanvallen."

"Ook verdedigend zaten we er goed op", vult Jansen aan. "We pakten de tegenstander snel aan, veroverden de bal en gingen daarna zelf weer in de tegenaanval. Het gevolg was dat we veel doelpunten wisten te maken."

Selectie AZ: Sven Boon, Florian Diddens, Luke Duin, Tom Frederiks, De’Vaughn Hansen, Willem den Heten, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Iwaynitchyio Asebeh, Milan Jonk, Chevaino Kamperveen, Tom de Koning, Nuri Köse, Rodjany Kranenburg, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Sem Meijer, Kyandro Noslin, Davey Smit, Danny van der Velde, Luca de Voogd, Twan Wijnker en Sam van Wijk.