AZ in de media (Partizan - AZ)

Gepubliceerd op 20 september 19, 10:04

ALKMAAR-  ‘’AZ sleept met tien man gelijkspel weg uit Belgrado’’, kopt het AD. Wat schrijft de pers nog meer over het Europa League-duel Partizan - AZ (2-2)? Je leest het in de rubriek AZ in de media.

Noordhollands Dagblad: ‘’AZ is de groepsfase van de Europa League gestart met een gelijkspel. De 2-2 van donderdagavond in Belgrado tegen FK Partizan voelde na afloop als een overwinning voor de ploeg die ruim een uur met tien man speelde.’’

Het AD: ‘’De steraanvallers van AZ brachten de club op voorsprong, toen een fraaie pass van middenvelder Fredrik Midtsjø de vanavond ook zeer gevaarlijke aanvaller Oussama Idrissi vond. Waarna een voorzet van Boadu eindigde voor de voeten van Stengs, die simpel kon binnentikken. Andermaal een fraai staaltje van elkaar aanvoelen bij het gouden trio voorin, dat de ploeg al zoveel plezier bezorgde.’’

‘’AZ tikte de bal zorgeloos rond en de Serviërs hadden weinig in te brengen, maar na een klein half uur was het feest voorbij. Jonas Svensson duwde de doorgebroken Takuma Asano naar de grond en kreeg de rode kaart. De daaropvolgende vrije trap belandde in de muur'', schrijft de NOS

‘’Dat speelde het dan nog weifelende Partizan in de kaart, waarbij Umar Sadiq voor de Serviërs nog net zo’n handige spits bleek als in zijn korte maar roerige NAC-tijd'', vervolgt het AD. ''De Nigeriaanse aanvaller probeerde een schwalbe in de eerste helft en versierde daarmee een strafschop, die door aanvoerder Bibras Natcho werd benut.''

Noordhollands Dagblad: ‘’Direct na rust ging Asano alleen af op Bizot, maar redde de keeper met zijn voet. Toen de Japanner direct daarna ook nog rakelings naast kopte was het spelbeeld van de tweede helft verteld: Partizan viel aan, AZ hield tegen en loerde op de uitbraak. Het was de thuisclub die als eerste succes had met de strijdwijze. Opnieuw was Nacho succesvol.''

De Telegraaf: ‘’Boadu (18) bleek in Belgrado de reddende engel voor AZ. De piepjonge spits, die voorafgaand aan het duel met Partizan al betrokken was bij zeven Alkmaars goals, schoot beheerst raak nadat hij door Stengs de diepte was ingestuurd. Het gelijkspel voelde voor de Noord-Hollanders als een overwinning.’’

Teun Koopmeiners op VI.nl: ''Als je wilt laten zien dat je een team bent, moet je dat nu laten zien. Dat maakt me heel trots als aanvoerder. Met deze jonge groep kunnen we vrij volwassen zijn in Europa.''

''Het was niet de eerste hectische Europese wedstrijd van AZ dit seizoen. Drie weken geleden leek AZ tegen negen man van Antwerp naast een ticket voor de groepsfase van de Europa League te grijpen, maar in de slotfase sleepte Stengs er een verlenging uit. Daarin wonnen de Noord-Hollanders uiteindelijk met 1-4'', aldus NU.nl